Regulamentul de transferări
 
  • Articolul 1
  • Articolul 2
  • Articolul 3
  • Articolul 4
  • Articolul 5
  • Articolul 6
  • Articolul 7
  • Articolul 8
  • Articolul 9
  • Articolul 10
  • Articolul 11
  • Articolul 12


Art. 1 Transferul de la un club la altul este dreptul de baza al fiecarui sportiv.

Art. 2 Regulamentul de transferari este singurul act care specifica modalitatile de transfer de la un club la altul a sportivilor membri ai FRDS.
El este conceput in vederea dezvoltarii miscarii de dans sportiv in Romania, a dansului sportiv de performanta in special si pentru prevenirea unor stari conflictuale intre cluburi, antrenori si sportivi. FRDS percepe o taxa de transfer pentru fiecare sportiv, indiferent de clasa, de 10 SFr (echivalent in lei la cursul oficial).

Art. 3 Transferul unui sportiv de la un club la altul se face cu acordul partilor implicate sau cu respectarea prevederilor contractuale cu care sportivul a fost de acord, ori a regulamentelor interne ale clubului la care sportivul a semnat o adeziune (cerere de inscriere etc.).

Art. 4 Orice intelegere (fie sub forma de contract, fie sub forma de adeziune, cerere de inscriere, etc.) are durata de maxim 4 (patru) ani, dupa care trebuie reinnoita si nu poate stipula suspendari din activitatea competitionala mai mari de un an.

Art. 5 Contractele dintre club si sportiv se fac la libera alegere a partilor contractante sau respectand deja contractele cadru care se fac in cluburile Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Tineretului si Sportului, Ministerul Apararii Nationale, cluburi sindicale etc.
Ele trebuie sa contina in clar drepturile si obligatiile sportivului si ale clubului, perioada de valabilitate a contractului, conditiile de anulare a contractului in cazul unui transfer in timpul contractului etc.

Art. 6 La sfarsitul contractului dintre club si sportiv, sportivul poate sa-si reinnoiasca contractul sau sa se transfere cu acceptul clubului unde a fost legitimat.

Art. 7 Transferul in strainatate a unui dansator se face numai cu acordul Biroului FRDS si al clubului de la care provine acesta.
In cazul desfiintarii unor cluburi din diferite motive, sportivilor ramasi netransferati li se anuleaza contractele, ei fiind liberi sa aleaga clubul sub egida caruia doresc sa participe in continuare in competitii.
Un dansator are dreptul de transfer o singura data in decursul unui an competitional, care corespunde cu cel calendaristic.

Art. 8 Cererea de transfer se face de catre sportiv, este adresata Secretarului General al FRDS, impreuna cu carnetul de dansator si taxa de transfer.
Secretarul General solicita acordul clubului de la care pleaca si acordul clubului unde se va legitima sportivul.

Art. 9 In vederea reprezentarii peste hotare a dansului sportiv romanesc, se pot imprumuta pentru cluburile angrenate in competitii internationale oficiale, dansatori sportivi de la alte cluburi.
Imprumutul se face pe o perioada stabilita sau numai pentru competitia sau competitiile internationale din anul respectiv.
El se face pe baza unui contract de imprumut semnat de autoritatiile clubului contractante si dansatorul implicat in imprumut si trebuie sa specifice obligatiile si drepturile tuturor partilor.
Imprumutul de sportivi se poate face si pe plan national, dar numai cu avizul Biroului Federal.

Art. 10 Perioada de transferari.
Transferarea unui sportiv de la un club la altul se va face in perioada 01.01 - 31.01, respectiv in perioada 01.07 - 31.07. a fiecarui an.
In afara acestei perioade sportivul nu poate cere transferul de la un club la altul.
Se pot efectua transferari si in afara acestei perioade in urmatoarele conditii:
- Daca sportivul implicat isi schimba domiciliul si se muta in alt oras;
- Contractul existent intre sportiv si club a expirat;
- Exista o decizie a Biroului Federal in acest sens.

Art. 11 In cazul in care nu exista nici o intelegere semnata de sportiv sau in aceste intelegeri nu sunt stipulate penalitati, Federatia Romana de Dans Sportiv stabileste in cazul transferarilor fara acceptul clubului de unde sportivul pleaca a unei suspendari de 3 (trei) luni sau plata unei sume de bani clubului, conform urmatoarei grile:
Clasa E sau D: 100 SFR
Clasa C, B sau A: 150 SFR
Clasa S: 300 SFR

Art. 12 Nerespectarea prevederilor prezentului regulament atrage dupa sine sanctiuni conform Regulamentului de disciplina.

 

-BACK-